Nytagna bilder av vår modell i frigolit

Modellen visar på den täta höga och gröna blandstad som vi vill uppnå. På plan 5 finns det gröna ytor med plantering för husbehov. Lite av en ny koloniträdgårdsidé. I markplan finns kvartersparker centralt placerade i varje kvartersklunga. Utmed kajer planteras trädallér som ger vindskydd och skugga och därmed ett bättre makroklimat. All trafik sker med emmisionsfria fordon. P-norm = 0. alla fordon går på el eller komprimerad luft. En bilpool placeras i områdets periferi. Området försörjs av kollektivtrafik både med spårvagn och buss runt området ungefär där stombussen kör dag. Person- och varutransporter sker till stor del på vattnet i de kanaler som planeras. En ny gång o cykelbro föreslås från platsen där Viking idag ligger. Den nya älvbron som planeras är här visad att mynna i ett triangulärt kommunikationstorg, där bilar kör under mark och buss o spårvagn ovan jord.

Det här inlägget postades i Nyheter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>