Håkan Cullberg talar den 8 dec om visioner för Göteborg inför 60-tal nya svenskar på Eductus

Åhörarna var elever som läser yrkessvenska. Håkan var inbjuden av en av lärarna Diako Sheik Aghaei. Föredraget kom att beröra, att arbetsgivarna skulle få upp ögonen för den kompetens och kraft, som finns hos våra nyanlända svenskar. Dawan Salih är ett lysande exempel på den kompetens och drivkraft som finns och som måste upptäckas. Dawan kunde inte ett ord svenska när han började sin praktik hos Cullberg, men det var inga problem. Arkitekter förstår varandra ändå. Parallellt med praktikarbetet så läste Dawan yrkessvenska på Eductus. Dawans exempel blev en bra inspiration för alla de intresserade eleverna. De blev alla imponerade över hans arbetsinsats.

http://bambuser.com/channel/eductus/broadcast/2192371

Det här inlägget postades i Nyheter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>